; }

четвер, 23 лютого 2017 р.

"Мова - найдорожчий скарб"

           21 лютого увесь світ відзначає  Міжнародний день рідної мови.
       Рідна мова… Вона така неповторна, мелодійна і співуча, бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісів, духмяний, п’янкий запах рідної землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова. Бо саме мова — це характер народу, його пам’ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі, вона його, народу, цвіт і зав’язь. Ще в дитинстві рідна мова допомагає нам пізнавати світ, відкривати для себе великий і чарівний світ життя. Без мови не може існувати й розвиватися суспільство, бо вона допомагає людям обмінюватися думками, висловлювати свої почуття, досягати взаєморозуміння, створювати духовні цінності.
                 У нашій бібліотеці пройшло свято «Мова – найдорожчий скарб» з учнями Королівської ЗОШ№1. Було проведено конкурс «Відгадай загадку про мову», конкурс «Склади прислів‘я», дізналися учні також звідки на Україні з‘явилася пісня із «Легенди про пісню», 
було організовано книжкову виставку «Як річка з роду і до роду, так мова з‘єднує народ». Лунали пісні про рідну землю, переглянули відео презентацію «День мови». Закінчили свято словами:
 «Мова — то душа народна!
Ти постаєш в ясній обнові.
Як пісня, линеш, рідне слово.
Ти наше диво калинове,
кохана, материнська мова!»
                           Д. Білоус












Немає коментарів: