; }

пʼятницю, 1 червня 2012 р.

Міжнародний День захисту дітей щороку відзначається 1 червня, починаючи з листопада 1949-го. Свято встановлене відповідно до ухвали Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. День покликаний привернути увагу світової спільноти до проблем охорони здоров'я дітей, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля тощо.

З нагоди міжнародного дня захисту дітей у бібліотеці було проведено захід «Свої права ти добре знай, їх шануй і захищай» з учнями 1-4 класів. Оформлено виставку «Знай свої права, дитино!». Використано демонстраційний матеріал «Права дитини» на базі «Конвенції про права дитини».

Мета заходу: Конкретніше познайомити дітей із загальними принципами Декларації прав дитини. Показати дітям, що кожна людина є цінною, незалежно від статі, мови, релігії, кольору шкіри; виховувати почуття гідності. Залучити дітей до практичного вираження своїх думок у зверненнях до урядів країн світу; виховувати палке прагнення жити в мирі й злагоді.

Немає коментарів: