; }

пʼятницю, 22 січня 2016 р.

До нас нова книга прийшла.

Запрошуємо ознайомитися з цікавими виданнями, які надійшли до фонду нашої бібліотеки.

Брати Капранови

  Мальована історія Незалежної України/ Брати Капранови – К.: Гамазин, 2013.-80с.:іл

   Незалежність не впала з неба – державницька традиція живе на наших землях зі скіфських часів і фактично не перери валася до 1991-го. Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.
Це – книжка для дорослих і дітей, для батьків, які хочуть, щоб їхні нащадки виросли українцями.
Люди споконвіку цікавилися минулим. Монах Нестор, наприклад, вивчав записи своїх попере дників і писав «Повість минулих літ», а архимандрит Петро Могила розкопував руїни Десятинної церкви. Історія та археологія завжди ідуть поруч, даруючи нам знання про те, як і навіщо жили наші предки, за що боролися, про що мріяли. І допомагають знайти відповідь на питання – наві що ми є на цій землі. Бо сучасне виростає з минулого. Так само, як і ми продовжимо своє життя у наступних поколіннях.
Історія – це не набір фактів і дат. Це безперервний процес, який не зупиняється ані на мить. Той, хто розуміє його, зможе зробити вірний вибір сьогодні.
Саме для цього, спираючись на праці гігантів української історії, археології та етнографії, ми вибудували цей єдиний ланцюг подій минулого, що врешті призвели до появи на мапі світу не залежної держави із назвою Україна. Нашої Батьківщини.




Рутківський Володимир
   Сині Води: історичний роман: для сер. та ст. шк. віку / Володимир Рутківський. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2015.- 440 с. – (Бібліотека світової літератури для дітей у 100 томах «Світовид». Серія третя. Література XX століття).


  Вистояти у смертельній боротьбі йому допомагають троє відчайдушних друзів. Разом з героями роману українського прозаїка Володимира Рутківського «Сині Води» читач не лише зазнає безлічі захопливих пригод, а й дізнається, хто врятував великого князя литовського та руського Ольгерда від стріли найманого вбивці, познайомиться з властителем Золотої Орди ханом Мамаєм, побуває в Києві — одній з найвеличніших столиць Європи А головне — переконається в тому, що потяг до свободи долає будь-які перепони.



Кеннет Грем
     Вітер у вербах: Повість/ Пер. з англ. А.Сагана.-Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2014. - 348 с.

     Історія про пригоди Крота і його друзів Ондатра, Видри, Борсука і Жабса написана чудовим шотландським письменником Кеннетом Гремом з надзвичайною теп­лотою, поетичністю й тонким гумором. Тож і не дивно, що «Вітер у вербах» нині вважається класикою казкової повісті, хоча, як часом трапляється з геніальними творами, спочатку цю повість навіть не хотіли друкувати. І ось вже понад сторіччя вона тішить і дорослих, і дітей та весь час перевидається.
Це видання підготовлено до сторічного ювілею першої публікації повісті, і спе­ціально для нього уславлений художник Роберт Інґпен створив чудові ілюстрації.



                                                             
                                                                                                    Кононенко О. А.
   Барабашка та всі інші. Про духів добрих і не дуже / Олексій Кононенко; мал. Віктора Кононенка. – К.: Либідь, 2013. – 128 с.: іл.

  Зі сторінок книжки, яка воскрешає забуті сторінки народної міфології, постає загадковий світ одуховленої природи. Казкові сюжети навчають дітей жити в гармонії з довкіллям, поважати старших, цінувати щирість людських стосунків.











Тарасова, О.О.
  Таємничий світ ляльки – мотанки / Ольга Тарасова. – К.: Либідь, 2015. – 200 с.: іл.

  Запрошуємо всіх охочих до манливого світу ляльки-мотанки, яка є віддзеркаленням прадавньої культури, традицій і світовідчуття наших пращурів. Лялька-мотанка - не лише певний культурний символ. Це й потужний хатньо-побутовий оберіг, і обрядовий атрибут, і забавка для дітей і дорослих, і оригінальний сувенір, і прикраса інтер’єру оселі. Дізнатися про різновиди й призначення ляльок-мотанок, традиції, обряди й звичаї, з якими вони повя’зані, опанувати зовсім не складні способи їх виготовлення й зрештою мати напрочуд цікаве й корисне улюблене заняття на дозвіллі вам допоможе пропонована книжечка. Для широкого кола читачів, усіх, хто захоплюється українською народною творчістю. Стане в пригоді викладачам шкіл, центрів, гуртків дитячої та юнацької творчості, майстер-класів для дорослих і дітей.



 Яґелло Йоанна.
   Кава з кардамоном: Роман / пер. з пол. Божени Антоняк. – Львів : Урбіно, 2013
    Досі спокійне життя 15-річної гімназистки Лінки раптом змінюється. Її мама дедалі більше втомлюється й дратується, вітчим чимраз довше затримується на роботі, Лінці доводиться займатися молодшим братиком, хоча не за горами випускні іспити, і треба більше приділяти уваги навчанню… Дівчина відчуває себе покинутою. До всього, її  мама мусить поїхати на невизначений час, і на Лінку лягають усі хатні обов’язки. А ще зіпсувалися стосунки з найкращою подругою, і хлопець, якого вона вважає лише своїм другом, ставиться до неї якось дивно, у школі суцільні проблеми… Щоб відволіктися, Лінка вирішує відвідати свою бабусю, яку давно не бачила. У її домі дівчина випадково знаходить дивну фотографію. Прагнучи з’ясувати пов’язані з нею подробиці, Лінка несподівано розуміє: у неї є сестра, якої вона ніколи не бачила…
За пригодами Лінки читачі стежать затамувавши подих. Та відірвавшись від чудової книжки, чому б не спробувати зварити й собі каву з кардамоном.


Орлова Олександра.
  Подорож до країни Мурвіль / Олександра Орлова. – К.: Гамазин, 2013. – 204 с.

   Чарівна країна котячої втіхи, де течуть молочно-кисельні ріки, вулиці прикрашають карамельні будиночки, а на луках, поруч з дивовижними, ніким не баченими квітами кицьколілій і кошенятовими трояндами зеленіє котяча м’ята. Це все – Мурвіль! Саме туди і вирушить у далеку подорож лицар Котячої слави Кексик Сірий зі своїм провідником Зефіром Білосніжним. На шляху мандрівникам зустрінеться безліч цікавих місць, вони подружаться з різними мешканцями казкового світу, втраплять у цікаві пригоди, навчаться лазити по деревах, добувати вогонь, виживати в різних погодних умовах, літати, плавати. А головне – врятують увесь край котячої втіхи від занепаду та злих чарів! Допомогти лицарю і його провідникові можеш тільки ти! Приєднуйся!

 Сашко Лірник.
   Казки Лірника Сашка/ Сашко Лірник – К.: Гамазин, 2014. – 72 с.
  
   Не перевелись в Україні справжні козаки! Скільки зла не роби, а добро все одно переможе! Тільки справжній козак знає, як обхитрити чорта та навчити його козацьких пісень.

Немає коментарів: