; }

неділю, 30 липня 2017 р.

Екологічна стежина «Краса рідної природи».


           В рамках літніх читань 14 липня було проведено екологічну стежину «Краса рідної природи».
       Неймовірно прекрасна природа нашого селища. І скільки ми б не милувались її краєвидами, завжди відкриваємо щось нове, а душа сповнюється , збагачується їі красою і добром, за що маємо бути вдячні матері своїй Природі. На превеликий жаль, у наш час, коли здається, всі грамотні від малого до старого розуміють, що таке екологія, чи не на кожному кроці бачимо сліди недбальства, бездумності, варварства. У найчарівніших куточках природи можна побачити купу сміття, понівечені кущі, витолочені квіти, зрубані дерева.
          Природа – багатство і окраса рідної Землі, що ми і хотіли показати помандрувавши стежками  краси рідного селища.

Зупинка №1 «Калина символ України».

Початок екологічної стежинки відбувся неподалік бібліотеки, де росте кущ калини. Діти дізнались багато цікавого про калину.  З цією квіткою у народних піснях порівнюють гарну дівчину. Калина прикрашає український віночок, її можна побачити на вишиванках. Білий цвіт символізує чистоту почуттів та надію на кращу долю. Червоні грона – символ капель крові, що пролилася борцями за волю. Зелене листя – пробудження молодого покоління  - надії нації. Таким чином калина символізує красу, продовження роду.


Зупинка №2 «Квітуча школа моя».

    На цій зупинці діти з великою гордістю розповідали про красиві дерева, багато видів яких ростуть навколо школи. Основне завдання дітей берегти цю красу для наступних поколінь.






Зупинка №3 «Краса природи нашого селища».
    Цю зупинку ми провели за межами селища, неподалік річки «Тиса», де ростуть берізки, клени багато різновидів кущів з якими і ознайомилися учасники екостежинки. Тут можна знайти водяні іриси, і різні рослини, які занесені до «Червоної книги України».



 Зупинка №4 «Оздоровча роль рослин».
  Про роль зелених насаджень в біологічному очищенні атмосферного повітря, про лікарські рослини, які ростуть на території селища дізналися діти на цій зупинці. Побачили багато видів квітів, які використовують  для лікування різних захворювань. Дізналися, що лікарськими є квіти ромашки, звіробою, календули, пижми, липи, чорної бузини, глоду. 



 Зупинка №5 «Відпочинок».
На галявині біля урочища «Кашиця» зупинилися на відпочинок, де відбулися ігри, вікторини, смакували тістечками та цукерками.



           Підсумовуючи маршрути наших  зупинок потрібно пам‘ятати, що людина не може жити поза природою, і турбуватись про неї, ми робимо краще для себе і для майбутніх поколінь. 

Немає коментарів: