; }

пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Екологічний урок «Екологія природи – екологія душі».


     19 жовтня в нашій книгозбірні з учнями шостих класів Королівської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 відбувся урок екології «Екологія природи – екологія душі». Діти дізналися багато нового про природу, шкідливі забруднення навколишнього середовища, техногенні аварії, природні катаклізми.
     Багатьом, напевно відомі слова О. Довженка з його «Автобіографії»: «Я завжди думав і думаю, що без гарячої любові до природи, людина не може бути митцем». Читаючи твори українських письменників, ще раз переконуємось у справедливості Довженкових слів. Чудові зразки пейзажної лірики Т. Шевченка, О. Олеся і П. Тичини.  Оспівують природу в своїх поетичних творах і наші сучасники І. Драч, Л. Костенко, Б. Олійник та інш.
     У наші дні дуже серйозно стоїть питання про захист навколишнього середовища. Зробити світ чистішим і почати з себе, закликає акція «Здай батарейку – збережи довкілля», яку проводить наша бібліотека. До акції долучилися і учні екологічного уроку. Працівники бібліотеки провели огляд літератури «Природа, екологія, людина». Дітям було продемонстровано відеофільми «Людина і природа», «Природа, екологія». Учні отримали домашнє завдання намалювати малюнки екологічної тематики, кращі роботи будуть виставлені у бібліотеці.
Ставлення до природи є ознаками моральності й культури людини. Не будьмо байдужими! Бережім природу!










Немає коментарів: