; }

четвер, 14 березня 2019 р.

Конкурс читців «Найкращі вірші Т. Шевченка для молодого українця»


«Читайте Шевченка, а там отворена вам історія і душа народу.
                     Там є  найкращі його скарби.»
                                                                                 В. Стефаник.


           Тарас Шевченко!... Це ім`я дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури. Він є символом чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість Кобзаря зігріта гарячою любов`ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.
Поезію Шевченка Т. люблять усі народи. Поет, який віддав усі свої сили боротьбі  за визволення рідної України від соціального і національного гніту, виражав прагнення і сподівання всіх народів, всіх прогресивних людей світу.
         До 205 річниці від дня народження Т.Г.Шевченка у бібліотеці для дітей смт. Королево було презентовано книжкову виставку «Велич Тарасового слова». Представлено на книжковій виставці твори в яких Великий Кобзар оспівував первинні людські цінності: материнську долю, любов і вірність, дружбу, відданість рідній землі і народові те, без чого не можна уявити людського життя.
    





















































































       Конкурс читців «Найкращі вірші Т. Шевченка для молодого українця» відбувся у бібліотеці – філії для дітей смт. Королево з учнями Королівської ЗОШ І-ІІІст. №1. Декламували  поезії великого Кобзаря Стасишин Богдана «Село», 8-А кл, Коста Юліанна «Повернення Шевченка», Ліна Костенко, Кундря Неля «Мені однаково» 7-А кл.  Карпюк Аліна «Вітер з гаєм розмовляє…», 8-А кл. та інші.
         





































      Кожен, хто читав, читає чи читатиме твори Т. Шевченка, знайшов, знаходить чи знайде в них свою велику правду і в кожного певно, залишиться переконливе відчуття невичерпаності його текстів, дивовижної їх правдивості і вічної актуальності.












Немає коментарів: