; }

суботу, 22 лютого 2020 р.

"Дзвенить струмочком рідна мова".

              21 лютого, Україна і світ відзначають День рідної мови. Це свято для кожної країни має особливе значення та покликане сприяти підтримці мови, як виразника культурної приналежності. Вивчення іноземних мов та багатомовність, зрештою є ключовими  до взаємопорозуміння та взаємоповага на всій планеті – вирішили у ЮНЕСКО.




       Для нашої країни це свято особливо актуальне, оскільки Україна є рідною не лише для українців, а й для великої кількості людей інших національностей. Особливою  з любов`ю й повагою в українців користується рідна українська мова.
З нагоди свята Міжнародного дня рідної мови 21 лютого до бібліотеки – філії для дітей смт. Королево завітали учні 9-А класу Королівської ЗОШ І-ІІІ СТ. №1, вчителі, Токач Віра Іванівна, Легун Наталія Михайлівна, Радванська Ганна Войтехівна.



З вступним словом виступила зав. бібліотекою, яка ознайомила з історією свята Міжнародного дня рідної мови , презентувала книжкову виставку «В ріднім слові цілий світ» та було переглянуто відеофільм «Українська мова: 15 цікавих фактів». Звучала поезія Лесі Українки "На роковини Т. Шевченка" українською мовою декламувала Талабірчук А., угорською мовою - Коста Ю., «Contrs Spem Spero» українською мовою – Стасишин Б., угорською мовою – Карпюк А.,  «Як дитиною, бувало»  українською мовою – Громовчук Б., угорською мовою – Дудого В.. Інформацією про польського письменника А. Міцкевича поділилася Шевчук Т.,  а інформацією про творчість угорського письменника Шандора Петефі поділився Дудого В. Повідомлення про угорського художника який створив великий цикл полотен присвячений Л. Українці – Павло Балла. Цікаві презентації підготували Сабов Е. «Письменники - перекладачі», Васильняк К. про премію ім. Максима Рильського, «Найвидатніший світовий перекладач, замовчаний на батьківщині» (до 100 р. від дня народження М. Лукаша ) - Товт І. Завдяки перекладам М. Лукаша всі дізналися про красу рідної української мови, а світова спільнота визнала переклади геніального українця кращі за оригінал. Читала поетичні твори на угорській мові - Радванська Г.В., на українській мові Токач В.І. твори українських класиків.






























Немає коментарів: