; }

суботу, 18 липня 2020 р.

ПАМ'ЯТАЄМО...

Балаж Золтан Миколайович.

          Народився 7 березня 1995 року в смт Королево Виноградівського району Закарпатської області. За національністю — угорець, вільно володів українською та угорською мовами.
Навчався у Королівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 та загальноосвітній школі № 8 міста Виноградів. Закінчив професійно-технічне училище, де здобув фах маляра-штукатура. Мешкав у Виноградові. Працював на заводі.

    Під час російської збройної агресії проти України з 2015 року проходив військову службу за контрактом у 128-ій окремій гірсько-піхотній бригаді. З 2017 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за Піски. Після відпустки та перебування у пункті постійної дислокації в Ужгороді знову вирушив на передову — на Горлівський напрямок.                     Балаж Золтан Миколайович Молодший сержант - Книга пам′яті загиблих ... Загинув 18 липня 2017 року близько 20:30, під час бойового чергування на взводному опорному пункті поблизу смт Зайцеве Бахмутського району Донецької області, — внаслідок чергового обстрілу російсько-терористичними угрупуваннями дістав чисельних осколкових поранень від розриву  гранати, один з уламків влучив у серце.




Немає коментарів: