; }

четвер, 26 квітня 2018 р.

«Чорнобильський вітер по душах мете».


    Жодні трагедії не минають безслідно. Вони впливають на наше життя  не залежно, чи ми були їх свідками. Знати й розуміти наслідки Чорнобильської трагедії надзвичайно важливо.
З метою розширити знання учнів про Чорнобильську трагедію в бібліотеці – філії для дітей смт. Королево було проведено хронологічний лікбез «Чорнобильський вітер по душах мете» з учнями  7-А класу Королівської ЗОШ І – ІІІ ст. №1. Вчитель Токач В.І. побудувала розповідь про Чорнобильську трагедію у вигляді діалогу з учнями зокрема, цікавими були випереджувальні завдання для тих дітей, які читають не лише програмову літературу. Своїми розповідями про прочитані книги на задану тему поділилася Батин Ніколетта, Коста Юліанна, та Стрижак Софія. Особливо зворушливо прозвучала поєзія прочитана напам’ять Талабірчук Анастасією.
   До заходу працівниками бібліотеки було оформлено книжкову виставку  «Чорне крило Чорнобиля».  Зав. біблотеки  Богаш Г.А. ознайомила присутніх із книжковими виданнями даної тематимки. Бібліотекарем  Шароді М. М було  продемонстровано фільм «Чорнобильська катастрофа – 32 роки потому».
   Особливо запам’яталася дітям розповідь учасника ліквідатора Чорнобильської аварії Ракша М.В. Учні, затамувавши подих, слухали спогади односельця. Було і багато запитань, на які давав відповідь Ракша М.В.
  І якою б полиновою не була наша пам'ять про скоєне лихо, та ми залишаємось жити мрією майбутнього  з добротою, надією, вірою, любов’ю до рідної землі, до народу, до наших чарівних луків, озер, гаїв.
 
 

















Немає коментарів: