; }

четвер, 23 квітня 2020 р.

"Мандри та подвиги, казкові пригоди". (віртуальна виставка)

Бібліотека – філія для дітей смт. Королево
ЗАПРОШУЄ
у мандри разом з героями нових книжечок, які є у 
книгозбірні. Ми надіємось, що після карантину  гарненькі, цікаві книжечки розійдуться, як "гарячі пиріжки ". Тож, давайте, помандруємо  разом у незвідану подорож разом  з  героями книг.




821.161.2(477.87)

К37

Дмитро, Кешеля

   Весільна феєрія: повість для дітей серед. та ст. шк. віку/Дмитро Кешеля. – Ужгород: Видавництво Олександри Гаркуші, 2019. – 51 с. іл.

  Повість Дмитра Кешелі “Весільна феєрія” однаково цікава як дітям, так і дорослим. Із незмінним гумором, дивовижною любов’ю до людей, народного фольклору, обрядів і звичаїв закарпатського села письменник розказує нам звично-незвичну історію кохання двох молодят, яка нашпигована різними подіями, приголомшливими пригодами, дитячим сприйняттям дорослої філософії життя. І все це слугує для головного героя твору величезним роком правди, справедливості, краси і першого кохання.



821.161.2(477.87)

М 42

Маргарита, Меденці

   Мудрий  зайчик: вірші/М. Меденці: худ. оформлення О. Ладижець. – Бм.: Карпати, 2019. – 80 с. іл.

   Відпочинок з книжкою Маргарити Меденці “Мудрий зайчик” збагатить юного читача знаннями про навколишній світ, потішить і обдарує духовністю. Більшість віршів у збірці пізнавальні, хоча є також легкі розважальні, дотепні. Утім, усе, що відбувається на сторінках книжки, – забавляє, вчить і дивує дитину, розвиває уяву, мотивує спостережливість і кмітливість. Тим паче, що про складні речі письменниця пише просто, стисло, влучним художнім словом, яскравими метафорами змальовуючи звички й кумедні пригоди свійських тварин, лісових звірів, птахів, мурашок. Герої віршів життєрадісні, винахідливі, мудрі та прагнуть бути корисними для довкілля.



821.161.2(477. 87)

М 19

   Малик, Галина Миколаївна. Мандри та подвиги лицаря Горчика : лицарський роман для дітей / Г. М. Малик ; худ. С. Ковальчук. – К. : Знання, 2019. – 128 с. : кольор. іл. – (Скарбничка).

   У книзі відомої української письменниці Галини Малик на читачів чекають дивовижні пригоди відважного лицаря Горчика, що здобув собі славу переможця Багатоголового Змія Горинича і разом зі своїми старими й новими друзями на острові Зміїному та під морем Скіфським продовжує здійснювати  подвиги.







821.161.2

М 18

Тетяна , Малярчук

   МОХ NОХ: повість/Татяна Малярчук. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. – 120 с. іл.

  Ця химерна книжка перенесе тебе, читачу, в чорно-білу реальність майбутнього, де над руїнами людської цивілізації ширятимуть дивні рукокрилі істоти і в якій тебе, дорогий читачу, більше може не існувати.









821.161.2-31
К 89

Куцан, Сергій

 Зюзя: гумористична повість/С. Куцан: іл. А. Василенко.- К.: Фонтан казок, 2019. – 136 с.: іл. – (Книжка для мене)

   На день народження бабуся зробила Олесі несподіваний подарунок — унікального пацюка, вирощеного в секретній експериментальній лабораторії. І відтоді життя родини пішло шкереберть: безсонні ночі й насичені карколомними пригодами та битим посудом дні. А потім шкереберть пішло життя цілого будинку. А далі, можливо, й усього міста…
Неймовірно смішна повість Сергія Куцана «Зюзя» — переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!», оголошеного видавництвом «Фонтан казок» з метою простимулювати українських письменників до створення книжок, у героях яких сучасні українські підлітки зможуть упізнати себе.




821.161.2

Д 36

Дерманський, Сашко

  Мері: повість/ С. Дерманський. – 2-ге вид.. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 192 с.

   Нова книжка провідного українського дитячого письменника Сашка Дерманського не залишить байдужим нікого з читачів…
Сім’ю Ковальчуків важко назвати якоюсь особливою. Мама, тато, двоє діток. Щоправда, старший син, Андрійко, й досі не розмовляє. Принаймні, у цьому впевнені всі, хто його знає. А меншій, Марійці, бракує друзів і батьківської уваги. В татка на роботі все летить шкереберть, а мама просто хоче, щоб усе було добре. Звичайна сім’я, звичайне життя… І ось одного дня довкола починають коїтися дуже дивні речі. І що далі, то дивніші й небезпечніші. Може б, усе якось владналося, якби, наче сніг на голову, на них не звалилася бігова лошиця Мері, а за нею криничник Мефодій і підступний пан Вихиляс…”





821.161.2-3

Р 90

Володимир, Рутківський

  Щирик із змієвої гори: казкова повість/ Володимир Рутківський. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. – 256 с.
  
Кожні чотириста літ прокидається страшний Змій Горинович і вирушає на полювання. Разом зі своїм другом Костієм Безсмертним вони не тільки розбишакують по довколишніх горах, а й викрадають хлопця, який приїхав у гості до карпатських родичів. На допомогу людській дитині приходять герої з попередніх казок Володимира Рутківського. Ця повість є заключною частиною казкової трилогії, до якої входять повісті «Бухтик з тихого затону» та «Гості на мітлі». Прикметно, що за повість «Гості на мітлі» Володимир Рутківський потрапив у список пошани (Honour List 2018) найвидатніших письменників, художників та перекладачів у галузі дитячої літератури зі всього світу, який опублікувала Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (The International Board on Books for Young People — IBBY).

Немає коментарів: