; }

четвер, 19 листопада 2020 р.

Година спілкування «Пам'ять про героїв стукає в наші серця».

  


Свято День Гідності та Свободи відзначається щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 р.) та революції Гідності (2013 р.).

  Саме 21 листопада  в Києві почалися студентські акції протесту, спричинені несподіваним одностороннім рішенням влади відкласти підписання Угоди про асоціацію між Україно та ЄС.





    Після жорстокого побиття студентів та розгону Євромайдану, мирний протест переріс  у масові зібрання. Постійні сутички між протестувальниками та силовими структурами спричинили трагічну загибель понад сто людей – Героїв Небесної Сотні.



   «Революція Гідності» - так назвуть згодом «Євромайдан» - об’єднала весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності  України,  її розвитку у європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини.


    Для ознайомлення з історією свята виховання почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині у бібліотеці – філії для дітей смт. Королево з учнями 7 – А класу Королівської ЗОШ І-ІІІст.№1  (кл. керівник  Пальок Н.Є.) пройшла година спілкування «Пам'ять про героїв стукає в наші серця».  До заходу презентовано книжкову виставку «Україна – територія Гідності та Свободи». Працівниками бібліотеки було проведено екскурс в історію виникнення свята, продемонстровано презентацію «21 листопада День Гідності та Свободи». 


  Хвилиною мовчання учні вшанували Героїв Майдану і воїнів – захисників України, які загинули за світле майбутнє України.

Найемоційнішим моментом заходу був  кліп «Мамо, не плач, я повернусь
весною»,  який торкнувся глибини душі всіх присутніх.  
Мета заходу-це шанувати інших, бути гідним називатися Людиною, бути патріотом своєї Батьківщини.

Немає коментарів: